Wednesday, 10 October 2012

Bikarbonatsbröd

Ingredienser:
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grovt rågmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl solroskärnor
1/4 dl linfrön
1/4 dl torkade aprikoser
2 1/2 dl filmjöl
1/2 tsk bikarbonat
2 1/2 msk sirap

Gör så här
1.Blanda alla tora ingredienser i en bunke.
2.Blanda filmjölken och sirapen i en annan bunke.
3.Blanda i lite åtgången av de torra ingredienserna (ej aprikorserna) i filmjölken,rör om efter var gång.
4.Hacka aprikoserna och blanda i dem.
5.När allt är blandat klickar ni ut lagom stora klickar på en bakplåtsklädd plåt.
6.Grädda i ugnen 175 i ca 10-15 min.De skall ej vara kladdiga när du sticker en provsticka i dem och de skall vara hårda på ytan.

No comments:

Post a Comment