Thursday, 6 September 2012

Hönökakor

                                                                             Hönökakor




Ingredienser
25 g jäst                                            
1 msk margarin                   
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 msk sirap
3 dl rågsikt
2 1/2 -3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Baka så här

 Sätt ugnen på 300
 smulas ner i en bakbunke

smältes i en kastrull

 hälles i.Låt degspadet bli fingervarmt,37,och häll det över jästen
 Rör om med en trägaffel så att jästen löses.

tillsättes och röres om
Tillsätt först den mindre mängden mjöl.Arbeta degen smidig och tillsätt ev mer mjöl
Låt degen jäsa i bunken ca 15 min.
Smörj två plåtar eller lägg på bakplåtspapper.
strös över degen som knådas smidig på mjölat bakbord.
Dela degen i två delar som formas runda.Låt dem ligga på bakborde med bakduk över att jäsa i ca 15 min.
Kavla ut utan att knåda degen till två stora 1/2 cm tjocka,runda kakor.Använd gärna en kruskavel.
Kakorna naggas med en brödnagg eller en gaffel.
Grädda brödet genast mitt i ugnen.Tid 3-5 min.Låt brödet svalna på ett galler med bakduk över.

No comments:

Post a Comment