Ingredienser:
3 färska rödbetor
1 lök
1 liten morot
1 klyfta (ca 100 g) vitkål
1 msk matfett
1/2 l buljong (vatten + buljongtärning)
2 varv (1/4 krm) svart-/vitpeppar
1/ lagerblad
1/2 msk vinäger
(salt)
Garnering persilja,2 msk gräddfil
1
Skölk,ansa och skär alla grönsakerna i fina strimlor,spar en av rödbetorna
2
Smält matfettet i en kastrull och fräs de strimlade grönsakerna i ett par minuter
3
Tillsätt buljong,peppar och lagerblad
4
Sjud i ca 25 min
5
Råriv den sista rödbetan direkt ner i soppan.Då får soppan en vackert mörkröd färg.Låt soppan sjuda i ytterligare ca 5 min.
6
Smaksätt med vinäger och ev salt.
7
Lägg i en klick gräddfil och klipp över persilja.Soppan kan serveras varm eller kall.
No comments:
Post a Comment